Mattor att inspireras av

Mattor finns i oändligt många kombinationer av färg, form och mönster. Här listar vi några av de mattor som finns att köpa både i mattbutik och på nätet. Detta är bara ett litet smakprov bland alla vackra mattor som finns där ute.


Olympic

Gummerad matta

Halksäker matta tillverkad i ett melerat garn som ger liv åt mattan. Olympic är omönstrad och kommer i tre behagliga färgställningar. Mattan finns både som bordmatta och i längder till hallen.


Shadow

Wiltonmatta

Omönstrad matta med en kort och tät lugg och en vacker frans som avslut i kortändarna. Materialet i mattan gör den lättstädad och ger den lyster.


Loyd

Wiltonmatta

Matta som har en kort tät lugg vilket gör den lätt att dammsuga och torka av. Mattan har korta fina fransar på kortsidorna vilket är en fin liten detalj.


Böda

Flatvävd matta

Vackert mönstrad matta i polyester som ger mattan lyster och gör den slitstark och tålig. Den släta ytan gör att Böda är lätt att dammsuga och skaka. Mattans kortsida har korta och täta fransar.


Stavanger

Flatvävd matta

Vackert mönstrad matta med korta täta fransar på kortsidorna. Mattan har en viss lyster då den är vävd i polyester som även gör den tålig och slitstark.


Trouville

Flatvävd matta

Slät, tunn och lättskött matta vävd i ett garn av polyester som gör den tålig och slitstark. Textilbaksidan gör att Trouville ligger stadigt på golvet. Mattan har täta korta fransar på kortsidorna.


Skrea

Flatvävd matta

Slät, tunn men stadig matta i ett klassiskt orientaliskt mönster. Skrea är tillverkad i polyester vilket ger mattan slitstyrka och lyster. Mattan har en kraftig textilbaksida. Mattan har kort frans.


Sundersand

Flatvävd matta

Slät och lättstädad matta i polyester vilket ger den lyster och en skön yta samt gör den slitstark. Mattan har ett mönster i marmor och kortsidorna har en kort och fin frans. Ligger stadigt på golvet.


Ella

Flatvävd matta

Slät och tålig matta som tål fukt och passar däremot utmärkt på balkong och altan. Ella lämpar sig även utmärkt under matbordet då fläckar enkelt kan avlägsnas med en fuktig trasa.


Uppsala

Flatvävd matta

Lättstädad matta med en slät yta där smuts lägger sig ovanpå och kan lätt dammsugas upp. De flesta fläckar går enkelt att torka bort med en trasa. Gummerad undersida som gör att mattan ligger still.


Catania

Wiltonmatta

Matta med tät och mjuk lugg i ett modernt rutigt melerat mönster i vitt, grått och svart.


Lana

Wiltonmatta

Multifärgad matta med kort och tät lugg och vacker frans på kortsidorna. Lättstädad och tålig matta som ligger stadigt på golvet.


Opera

Wiltonmatta

Opera är en matta i ett rutigt mönster som har en kort men tät lugg. Luggen är skuren så att mönstret framträder mer. Stadig matta som är lätt att dammsuga.


Leyton

Wiltonmatta

Perfekt vardagsrumsmatta i ett rutigt modernt mönster. Mattan har en kort och tät lugg vilket gör den lättstädad eftersom smulor lägger sig ovanpå mattan. De flesta fläckar avlägsnas med en trasa.


Katt

Barnmatta

Gullig mjuk barnmatta med motivet av en glad katt. Mattan har en tät och kort lugg vilket gör den mjuk och lättstädad då det mesta smuts hamnar ovanpå mattan.


Fotbollsmatta

Barnmatta

Den perfekta mattan för den som älskar fotboll mer än allt annat. Passar lika bra i barnrummet som i en man cave! Mattan har en lugg på ca 13 mm.


Silk square

Konstsilkesmatta

Tunn matta mycket glans och ett rutigt mönster. Fransar pryder mattans kortsidor. Viskosen i mattan gör att den skiftar i färg och får därmed ett "mönster" även om den är enfärgad.


Pianura

Flatvävd matta

Pianura är en tunn och slät matta i ett melerat mönster. Mattan har sydda stygn längs kanterna i matchande färg. Lättstädad matta som passar lika bra i under matbordet som framför soffan.


Stjärnor

Barnmatta

Mjuk och skön barnmatta med en enfärgad botten och vita stjärnor i olika storlekar. Mattan har en kort och tät lugg vilket gör att den är lätt att dammsuga och sköta.


Kanin

Barnmatta

Mjuk och skön barnmatta med kaninmotiv. Den täta luggen gör att mattan är lättstädad då smuts hamnar ovanpå mattan.


Snötopp

Barnmatta

Mjuk och skön barnmatta i härliga färger. Mattan pryds utav snöklädda bergstoppar med olika mönster, som omges utav stjärnor och en måne i grå, blå och gnistrande guldtoner.


Veddige

Flatvävd matta

Mycket tålig och slitstark matta med en slät ovansida. Detta gör att mattan lämpar sig under matbord då smulor och annat lätt kan dammsugas upp och torkas bort. Veddige har en mjuk filtbaksida.


Singolo

Wiltonmatta

Melerad omönstrad matta med en tät och skön lugg att sätta fötterna på.


Arcobaleno

Wiltonmatta

Matta i härliga färger och en tät och mjuk lugg. Mattan har fransar på kortsidorna. Materialet i mattan gör den luddfri, tålig och lätt att städa. En matta för dig som vill sticka ut lite.


Faccia

Wiltonmatta

Är denna matta en tavla eller en matta, du väljer själv! Faccia har en tät och mjuk lugg som gör den skön att sätta fötterna på och enkel att dammsuga.


Viso

Wiltonmatta

Viso är en matta som verkligen sticker ut och drar blickarna till sig. Mattan har en svart bottenfärg och pryds av ett ansikte i färgglada toner.


Dolce

Wiltonmatta

Dolce är en stilren matta med inspiration ifrån antikens grekiska mönster. Mattan har en svart botten och ett mönster i guld eller silver beroende på smak och tycke.


Piazza

Wiltonmatta

Mjuk matta i en kvalité som gör den lättstädad. Mattan har en tät lugg som gör att det mesta lägger sig ovanpå mattan.


Tripoli

Konstsilkesmatta

Tripoli är en tunn matta vävd i viskos som ger mattan lyster. Mattan har en svart botten med blommor i vitt och grått.


Madalyon

Konstsilkesmatta

Tunn viskosmatta i ett klassiskt medaljongmönster. Madalyon har fransar på kortsidorna som pryder mattan och ger den en känsla av en orientmatta.


Tunis

Konstsilkesmatta

Tunis är en vacker viskosmatta i ett klassisk orientmönster. En tunn matta som inte väger så mycket och är lätt att ta ut och skaka. Mattan har fransar och en kort och tät lugg.


Moderno

Wiltonmatta

Mjuk matta med en enfärgad botten och ett modernt mönster med linjer. Mattan har en kort och tät lugg som gör den lättstädad.


Bambine

Wiltonmatta

Tunn matta med ett tryck som liknar en orientalisk matta. Babine har en sydd kant som gör att den känns mer exklusiv.


Turkmen

Wiltonmatta

Tålig orientalisk matta som ligger stadigt på golvet, den släta ytan gör att mattan är mycket lättstädad. Mattans kanter pryds utav en sydd langettering som består av riktiga stygn i röd ton.


Redwood

Wiltonmatta

Mjuk och skön matta som ser ut som en trädstam. Eftersom luggen är kort och tät så blir mattan lättstädad eftersom det mest lägger sig ovanpå och går lätt att dammsuga bort.


Voltaire

Wiltonmatta

Matta i ett modernt mönster i mjuka former. Den korta och täta luggen gör att mattan känns mjuk och skön under fötterna. Lättstadad matta då smuts lägger sig ovanpå den täta luggen.


Roma

Wiltonmatta

Mjuk och skön matta i ett gråmelerat marmormönster. Roma har en mjuk och tät lugg på ca 13 mm vilket gör den mjuk ochs kön under fötterna.


Bouquet

Wiltonmatta

Bouquet är en mjuk och skön matta i ett vackert storblommigt mönster för den som vågar sticka ut lite, ingen kommer ihåg en fegis! Lättstädad matta som ligger stadigt på golvet.


Block

Wiltonmatta

Mjuk och skön matta i ett modernt rutigt mönster i melerade toner utav vitt, grått och blått. Den täta luggen gör att smulor osv hamnar ovanpå mattan och går lätt att dammsuga bort.


Bretonne

Konstsilkesmatta

Bretonne är en omönstrad matta med fransar i matchande färg på kortsidorna. Viskosen i mattan gör att det blir skiftningar i färgen vilket i sin tur ger liv till mattan. Detta är en tunn matta.


Laymoun

Konstsilkesmatta

Laymoun är en viskosmatta i ett klassiskt orientmönster som påminner om en handknuten matta. Mattan är tunn vilket gör att den väger lite för dig som vill kunna ta ut och skaka mattan.


Picador

Wiltonmatta

Picador är en matta med en tät lugg på ca 13 mm vilket gör den mjuk men lättstädad. Denna matta kommer i enormt många storlekar och även som rund.